torsdag 12 mars 2009

Så var det torsdag igen...

Och då tycker jag att man kan behöva ha nåt att fundera på.
Eller hur?

Jag slänger ur mig en sak som alla läsare får fundera på.
Och om nån kommer på nåt bra svar så får ni gärna höra av er.
Ibland kan hjärnan behöva ha nåt att stimuleras av.
Nåt som får en att fundera och meditera över tillvaron.
Här kommer min fråga:
- Vad längtar du efter?
Vad är det första som kommer upp i skallen när jag ställer frågan?
Hur ser din största längtan ut just nu.
Men frågan är inte riktigt klar där.
För nästa fundering är:
- Vad skulle det ge dig?
Ibland tror jag att man behöver ställa sig såna frågor för att se var man är på väg i livet.
Ofta tycks det vara så att man har en lite diffus känsla av vad man längtar efter, men många har sällan koll på vad det skulle innebära om man skulle nå fram till det man längtar efter.
Om jag ser på mig själv så längtar jag väldigt mycket efter VÅR.
Men vad skulle det ge mig?
Jag tror att jag inbillar mig att det skulle ge mig mer tid och space.
Men är det så?
Som så många gånger så blir jag förbluffad över att längtan bort från nuet är det som skapar frustrationen.
Jag vet ju att våren kommer.
Tids nog.


Upptäcker min egen otålighet och drömmer mig bort en stund.Ja, det är JAG som åker på vattenskidorna där ute på havet - och som ser bajsnödig ut i min stil. Men det är ju sommar i alla fall. På bilden.

I dag håller jag på och petar med ett manus till hemligt TV-projekt. Det är roligt. Och jag håller tummarna för att det ska bli en beställning av detta.

20 kommentarer:

cpmamman sa...

Bra fråga. Frågan är bara om man ska längta för sin egen skull? Rent egoistiskt så längtar jag efter en resa långt bort. Därför att jag tror att det skulle ge mig välbehövlig ork, motivation och en rejäl "klapp" på axeln efter två omtumlande år... :) Ja, du vet ju hur det är.

Men om jag ska se till det långa loppet så längtar jag efter att få komma till ro. Längtar efter att få flytta in i ett passande hus för det skulle ge hela familjen en vardag som flyter på ännu enklare.

Ystrasystra sa...

Man längtar väl alltid efter något. Ofta något som ligger i framtiden och när man väl "kommer dit" så njuter man ca 5 min. Sen är det dags att börja längta efter något annat. Om man längtar efter t ex sommar och värme och det blir en riktig värmebölja, så tar det inte många dagar innan man börjar längta efter en rejäl svalkande regnskur! Så svaret på frågan om vad det skulle ge mig måste bli: en anledning att börja längta efter något annat.
Kram Eva

Tindra sa...

Jag längtar efter ett svar.

Sören Olsson sa...

cpmamman - men skulle resan långt bort verkligen ge dig den orken?
Skulle ett mer passande hus göra att vardagen flöt enklare?
Vad skulle mer ork och enklare vardag ge dig?

Ystrasystra - och vad ger det dig att längta efter nya saker hela tiden?

Tindra - och vad skulle det svaret ge dig?

Skolgatan sa...

Jag längtar efter mitt bröllop i sommar,tror man är SÅ lycklig när man är gift....:-)

Jag längtar efter våren och sol☺

Åsa! sa...

Halva nöjet är ju att längta, nej, mer än halva. Det är nästan hela nöjet. Just nu längtar jag efter att få komma ut och springa, Jag ska göra det bara gröten sjunkit lite i magen...
Vad det ger mig... Det kan man ju undra, egentligen... Ha, ha! Dårskap, springa när man har en bil stående i garaget...

sara sa...

Det var precis av denna anledningen som jag öppnad din blogg idag. För att få någonting att fundera över :)
Jag längtar efter en resa till Oman för dit vill jag åka. Jag längtar också efter ett eget hus, gärna på landet. Resan skulle nog ge mig lite energi och en fin solbrun färg :) Ett eget hus skulle nog ge mig ge mig mer ro och en "hemmakänsla" sen inbillar jag mig att jag skulle leva mer i nuet då, Den tanken vågar jag inte analysera mera för då kanske jag kommer på att det bara är en ursäkt så jag kan skjuta upp problemet som jag har med att jag gärna lever i framtiden redan... hmm.. det här får jag nog fundera över ett tag. Jag undrar hur man gör när man lever i nuet. Herregud vilka tankar som dyker upp i min hjärna nu, på så enkla frågor ;)
Kram kram

flickrummet sa...

Jag längtar efter ett barn och hoppas att det ska ge mig gemenskap. Det svaret kom så snabbt att det var löjligt. Men även om jag vet att det kanske inte blir så, så är längtan ändå kvar i all annan gemenskap. Längtan att få ge bort lite kärlek, värme, men också få skicka vidare, kanske, om det tas emot något litet av kunskap eller annat ända in i nästa generation; in i framtiden. Rätt eller fel -jag känner så ändå. Och mycket. Ha en bra dag nu -tack för trevlig läsning =)

madlar sa...

Jag längtar med alla sinnen efter våren, att sitta på trappan med en mugg doftande nybryggt kaffe i näven, näsan pekande upp mot vårsolen, höra fåglarna kvittra och känna värmen i huden. Banalt, visst men alldeles alldeles underbart :)

Under förvandling sa...

Hej! kul att hitta hit...

Jag längtar efter sann lycka...inre frid...mer ljus i världen...

Tack och kram, Annelie

emsa sa...

Du är klurig du. Jo du, jag längtar efter att hitta en bättre vardagsrytm och komma i säng så jag hinner sova tillräckligt flera nätter i rad!!
Det skulle göra mig piggelin och mer effektiv och så skulle livet bli lite enklare!! ja, jag vet..bara att göra det!!
Men dagen, livet blir sällan som man tänkt sej!!
Kram

imse sa...

Egentligen längtar jag nog efter mer kärlek. Med utflugna barn och en nyligen död hund, har livet blivit så tomt. Jag har ju en man, förstås, men jag vill ha mer kärlek ändå.
Usch, nu blir jag nästan lite gråtfärdig, när jag läser vad jag skrivit. Som om jag skulle leva ett väldigt torftigt liv. Men det gör jag ju inte.
Sen längtar jag efter bättre självförtroende.
Fick jag dessa två saker, tror jag att jag skulle känna mig lyckligare, helt enkelt.

Sören Olsson sa...

Skolgatan - och hur vet du då när du har blivit lyckligare?

Åsa - jag vet inte varför jag misstänker att det är nåt annat du kommer att få när du väl får komma ut och springa. Kanske frisk luft? som i sin tur gör att du känner dig piggare - vilket i sin tur gör att du orkar mer - vilket gör att du orkar göra fler saker som du vill göra - vilket du kanske inte just nu ens vet vad det är för nåt?

Sara - men vad skulle du vilja ha den bruna färgen och den nya energin till?
Och huset - vad är det en symbol för, kan man ju undra..
Nuet - är väl det där som man hela tiden missar för att man har blicken på "sen" eller "förr" - ?

flickrummet - kanske kommer du att få känna mer gemenskap när du får barn?
Och vad skulle det innebära om du fick känna mer gemenskap...?

madlar - och vad skulle den känslan göra för dig?
Och skulle du verkligen sitta där när stunden väl kommer? Eller missar du den på grund av att du "behöver fixa en grej först"?

under förvandling - och vad skulle det betyda för DIG om det fanns mer ljus i världen?

emsa - kan bara hålla med dig. Det behöver inte vara svårare - och det är väl just därför det är så svårt. Men det kan ju vara ganska jobbigt att se att det helt enkelt är upp till en själv i såna lägen.

imse - det du beskriver tror jag är universellt det mest vanliga. I grund och botten handlar det ofta om mer kärlek - på nåt sätt. Och det maskeras i en jäkla massa formuleringar om "lycka" och "ett bättre liv" eller "god hälsa".
I grund och botten tror jag att vi alla längtar efter mer kärlek.
Och enligt mig så beror det inte på kärleksbrist - utan på att vi kommer ur kärlek - och att det är vår livsenergi.
Problemet är att vi ofta gör den så vingklippt och begränsad till ett fåtal i vår omvärld.

madlar sa...

Sören: Japp, jag sitter verkligen alldeles stilla o njuter av stunden på trappan. Med livets skavanker i bakfickan har jag lärt mig att ta tillvara just sådana stunder som ger värme o lugn ända in i hjärtats kammare.

skrivanne sa...

Jag längar efter mycket... Men framförallt så längtar jag efter en stunds tystnad. Där jag kan sitta och bara vara mig själv. Sitta och fundera i min ensamhet. Återhämta mig efter en dag som gett så många intryck.
Efter den längtan ser jag fram emot barnens återkomst och deras ljud. För utan dem ingen skrivanne...
Kram anna

Malin sa...

Idag kan jag glädja dig med en rapport om snökaos utanför mitt fönster. Stackars alla blommor. Och stackars mig... Vad jag längtar efter? LSS. Varför? Ro och att få andas ut en stund. Varma hälsningar!

Lena-fena sa...

Det jag spontant kommer på just nu är att jag längtar efter att vila, och det är lite olikt mig, eftersom jag i allmänhet trivs bäst med att träffa mycket folk och ha mycket på gång. Men det är förstås för att jag är så förbaskat trött på all logistik och allt jobb med flytten. Vad det skulle ge mig? Axlar som sjunkit ner i normalhöjd och tid till att ägna mig åt nåt sånt där som kallas för en hobby.
Kom på häromdagen, när jag sorterade gamla papper, att jag ville börja rita igen. Så det längtar jag också efter...

Airspirit83 sa...

Jag själv längtar till semester. Mest för att jag ska då kunna ta tillfälle och träffa så många som möjligt av mina kära vänner som man inte har sett på länge.

Sofie sa...

Jag funderade lange och val over detta - jag tog med mig tanken pa taget, i staden, bland alla okanda manniskor. Jag kom pa mig sjalv med att langta efter att fa sakna. Vad skulle det ge mig? Panyttfodd gladje, jag tror att man ibland maste komma bort ifran personen eller personerna som gor ens liv, for att helt kunna uppskatta det fantastiska man har. Jag flyttade nyligen till Australien for att vara med min partner, och det gor att vi inte har mycket annat val an att vara med varandra. Hemma i Sverige finns det alltid utrymme att komma bort nagon dag, att fa sakna att ha nagon att vakna upp bredvid - ett utrymme som inte riktigt finns pa samma satt har. Det finns liksom ingen annanstans att ta vagen. Sa det langtar jag efter - att fa sakna. For att inte glomma bort hur otroligt lyckligt lottad jag ar.

Jon sa...

Jag längtar efter när jag inte längtar efter något annat.

Ett liv som inte är som ett schackspel där man vare sig man vill eller inte tvingas in i så mycket tvång att man inte kan vara spontan, och om man själv är fri att kunna vara så spontan så är den man hälsar på garanterat upptagen och inte det minsta spontan, så jag längtar nog efter att alla ska leva så där trevligt.

Kanske inte jämt men i alla fall oftare än nu.