torsdag 23 juli 2009

Lisebergskaninen och Jesus är nästan samma sak!

Jag läser i tidningen att en man blev av med sin sjukersättning bara för att han dansade med Lisebergskaninen.

Stackars människa!
Tänk att bara bli lite sugen på dans så där när man är ute och roar sig med sina vänner på Liseberg.
Och så VIPS så blir man av med sin sjukersättning.

I och för sig så kanske det beror på att han enligt Försäkringskassan borde sitta i rullstol och inte kunde röra sina ben.
Så dansen måste i det fallet ses som ett medicinskt mirakel.

Men hallå - har inte Försäkringskassan hört talas om Jesus?
Han botade också lama människor.
Det kanske är samma sak med Lisebergskaninen? Han kanske också kan bota sjuka människor?

Den stackars mannen tvingas nu betala tillbaks alla års ersättning, eftersom Försäkringskassan anser att det är svindleri som ligger bakom.
Inget mirakel.

Dessvärre så tycks inte mannen själv heller tro på mirakel med Lisebergskaninen.

Han menar istället att det är skämtfoton.
Han har inte alls dansat eller stått bredvid Lisebergskaninen.
Han PLACERADES där för att skapa lite lustiga bilder till fotoalbumet hemma.
Han hade tänkt sitta där i sin lilla rullstol under vintern och se alla lustiga bilder när han låtsades dansa med Lisebergskaninen, som vilken människa som helst.
Stackars honom!

Det är synd om människan som blir av med sjukersättningen av dumma, dumma Försäkringskassan, tvingas betala tillbaks surt förvärvade pengar som han fått för sin oförmåga att använda sina ben. Dessutom är det synd om honom att han inte får sitta och njuta av bilderna på dansen med Lisebergskaninen.

Och mest av allt är det synd om stackaren som inte kunde uppskatta det mirakel som inträffade med hans ben när han mötte den magiska Lisebergskaninen och blev frisk i sina arma små oanvändbara ben.


----

I dag är det torsdag, minsann!
Härligt!
Har en fixardag innan min mor kommer på besök och ska fira yngsta dottern som fyller 14 i morgon.

5 kommentarer:

imse sa...

Jag gav min syn på Lisebergskaninen i en kommentar i ditt förra inlägg och mycket talar för att jag har rätt!

Tack för en mycket bra Bertföreställning! Som vi skrattade!
Vilka fantastiskt duktiga ungdomar.

Marlene sa...

Önskar dej en trevlig pysseldag. Kolla in min blogg så får du bildbevis på vad sonen läser nu på sommarlovet - BERT!!! Tyvärr har inte biblan tagit in era senaste böcker än, så han tyckte att jag skulle ringa dej och beställa dem :-)

Nattsyrran sa...

Men HerreGud!!! Låter som ett första april skämt men inser när jag läst hela att så inte är fallet..... Vart är vi på väg???
Förresten så får du hälsa och gratulera dottern som har en alldeles förträfflig födelsedag. =)))) Jag fyller också år imorgon men tyvärr lite mer än 14....
Må gott!!!
Mvh Susanne

Lena sa...

Men ännu mer förvånande är att den här mannen fåttt ett läkarintyg, för utan intyg ingen ass, men herregud är läkaren då kanske Bamse???;)

Lallis - liv och leverne sa...

Oj. Det finns ju så mycket frågor som ploppar upp när man läser om detta att det inte är klokt. Så mycket små mirakel i sig liksom. Ja. . Var läkaren lite som refat el sayed och stevie wonder i ett? Självutnämnd och tvärblind? Eller är lisebergskaninen en under- görare? Då kanske det blir en helt ny typ av attraktion . Skalliga som vill få hår. 4- tåiga som vill ha fler tår. Och kanske till och med vad som helst.
Eller så blir folk väldigt försiktiga med fotomontage i fortsättningen. Speciellt när de inte har gjort något. Det är en helt otrolig sak. Alltså, hur tänker man?