måndag 20 mars 2023

Vad är egentligen en nyhet?

 Jag har låtit AI skriva en nyhetsartikel om en helt påhittad historia. Det är ett spännande sätt att skapa förståelse för vad vi ständigt omger oss med och hur lite vi vanligtvis granskar fakta som dyker upp i vårt flöde. För visst hade den här artikeln kunnat dyka upp i vilken tidning som helst?

Jag skrev i AI-chatten: Skriv en nyhetsartikel om en man som hittade sig själv inne i en garderob efter att ha varit borta i fyra år. 

---
En man som försvann spårlöst för fyra år sedan har återfunnits i en garderob på en fastighet i utkanten av staden. Mannen, vars namn har hållits hemligt av polisen, upptäcktes av en fastighetsmäklare som var på plats för att visa en potentiell köpare runt på fastigheten.

Enligt polisen hade mannen varit saknad sedan 2019 och hans försvinnande hade utretts utan framgång. Men efter att ha hittats inne i garderoben, förklarade mannen för polisen att han hade gömt sig där själv och inte hade lämnat platsen på fyra år.

Mannen var märkbart mager och uttorkad men verkade i övrigt vara vid god hälsa. Han har förts till sjukhus för observation och läkarundersökning.

Polisen undersöker nu omständigheterna kring mannens försvinnande och varför han valde att gömma sig inne i garderoben i så många år. En talesperson för polisen har sagt att de kommer att utreda om mannen har varit utsatt för något brott eller om han frivilligt valde att gömma sig.

Fastighetsmäklaren som hittade mannen säger att hon är glad över att han har återfunnits och att hon hoppas att han får den hjälp och stöd han behöver för att återhämta sig efter den traumatiska upplevelsen.

Nyheten om mannens återupptäckt har väckt stor uppmärksamhet på sociala medier, där många uttrycker sin förvåning över det ovanliga fallet. Polisen har bett allmänheten att respektera mannens integritet och att ge honom utrymme att återhämta sig.Även bilden är från AI:s program för att ta fram bilder på precis vad man vill. Där skrev jag in att jag ville ha ett foto av en man som upptäckt inne i en garderob efter fyra år.

På bilden kunde man begära att få några fler alternativ...


Inga kommentarer: