söndag 19 mars 2023

Luna och Superkraften. "Tidsresenären".

 Nu släpps den nya boken i den hyllade serien om Luna och superkraften – Tidsresenären. Det är en underhållande berättelse för 6–9 år, med hög igenkänningsfaktor, gemenskap och magi – och så en och annan tidsresa! 

Tidsresenären är den sjätte delen i serien Luna och superkraften. Bakom de populära barnböckerna står författartrion Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson, som skildrar nioåriga Lunas högst ovanliga vardag i staden Lilla Vargudden.

 

I den sjätte boken återser vi alla de tidigare karaktärerna, och möter även spöket Gerda igen. Men denna gång ställs Luna och hennes vänner inför ett svårt problem när de bestämmer sig för att hämta tillbaka Gerda till de levande igen, genom att resa i tiden. Men det visar sig vara svårare än de trott – för kan man verkligen ändra saker som redan hänt, och vilka konsekvenser får det?

 

I Tidsresenären skriver författarna tydligt och lättsamt om alla de vardagliga teman som barn möter: pinsamma föräldrar, knasiga händelser, konflikter och vänskap, och pirrig kärlek. Allt detta blandas med magi, övernaturliga krafter, spöken och förmågor som att resa i tiden. De ställer även viktiga frågor som: är en superkraft alltid att lita på, och hur lär man sig att hantera en kraft som man är helt ensam om att ha? Att skriva böcker för barn som blandar vanlig vardag med övernaturliga, lekfulla teman, är vad författarna tror är del av bokseriens framgång:

”Vi har alltid drivits av att underhålla och locka läsarna till både skratt och eftertanke”, säger författarna. ”Vi vill att barn ska uppleva att de kan spegla sig själva i karaktärerna och deras  tankar och känslor. Dessutom så vill vi utmana läsarnas förmåga att fantisera i det gränslösa universum som finns i alla människor. Stora som små. Berättelserna om Luna hoppas vi kan skapa en lekfull attityd till läsarnas egna fantasier, drömmar och kreativitet.”


SÖREN OLSSON är succéförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans senaste satsning och hjärteprojekt.

 

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska kulturpersonligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

 

Böckerna är illustrerade av Andrea Femerstrand
Inga kommentarer: