måndag 4 maj 2009

Att vara människa

Jag tycker att det är en ganska intressant uppgift att vara en människa.
I många år gick jag omkring och tänkte att det skulle finnas ett speciellt syfte med varje enskild människa.
Men jag börjar allt mer tänka att det syftet är nåt som vi själva skapar.
Eller inte.
Kanske är det så att livet varken är meningsfullt eller meningslöst.
Det kanske mer är som en kreativ utmaning.
En möjlighet som vi kan välja att göra precis vad vi vill med.

För om det är nåt som jag ofta slås av när jag betraktar människor, så är det att många tycks vänta på någonting.
Men frågan är vad?

John Lennon sa någon gång att livet är det som händer medan vid planerar för det.
Det tyckte jag var klokt sagt.

Klokheter är nåt som vi behöver mycket av.
Ibland kan jag undra varför vi i västvärlden slutade med "Äldsteråd".
De kunde ju ofta förmedla något av sin livskunskap med hjälp av sin egen erfarenhet - eller för den delen BRIST på erfarenhet.
För en del sitter nog och blickar tillbaks på sina liv och inser att de varit allt för rädda, försiktiga och har lagt lite för mycket pengar på ullstrumpor.

Barfota i livet kan vara en kreativ utmaning. En kittlande möjlighet som kan bli precis vad som helst.

Spännande, säger jag.
Vad säger ni?

Utsikt från fönstret:


Vatten får mig alltid lika inspirerad:

10 kommentarer:

Malin sa...

Exakt så, meningsfullt och meningslöst på samma gång. Både och, varken eller. Visst är det spännande att leva, jag skulle inte vilja missa en sekund. Allt gott!

Malin sa...

PS. "Barfota i livet..." Vilken lycka det kan bli att i livet få silkesstrumporna avslitna. Att få ett barn med särskilda behov får lite den konsekvensen... Det är verkligen något att känna tacksamhet inför.

Agneta sa...

Helt underbart funderat! Var själv i väg till Undersvik i helgen och pratade med ett gäng mammor till barn med speciella behov och då pratade och puffade jag för detta! Vi får komma i håg att leva varje dag, låta varje dag få bli till vårt eget äventyr även i det lilla =). Visst kan man planera för framtiden, men glöm inte bort att de dagar som går under tiden är själva livet =). De sönderskrivna orden Carpe diem (fånga dagen) är riktigt talande. Må så gott

Unknown sa...

Livet kan vara så spännande..vi vet ju egentligen inte alls vad som händer från den ena minuten till den andra..hur kort och hur långt livet kommer att vara..därför känns det helt naturligt för mig i allafall..att hur motigt det än kan vara ibland..så hittar jag något/några guldkorn som får solen att lysa över dagen som varit. Må gott:)

Det enda sättet att leva länge,
verkar vara att åldras./Daniel Francois Espirit Auber(1782-1871)

Lena-fena sa...

Närhet till vatten känns livsnödvändigt.
Och livet, som sagt ... En ständig balansgång mellan att planera för framtiden och att leva i nuet. Men en oerhört spännande resa med många hållplatser, både sköna, spännande och sorgliga. Varje liv ett konstverk under pågående utveckling...

Susanne sa...

Kloka ord. Kommer genast att tänka på dessa evigt tjatande bankfolk som ringer och talar om att nu är du så pass till åren (+40) att det vore klokt att börja pensionsspara. Nähä! Varför då??? Jag lägger mina pengar i madrassen, lever livet nu för vem vet vad jag gör när jag är pensionär. Lever jag då??? Får jag vara frisk??? Lev livet NU!!!

Lena sa...

Ja livet är en gåta. För mig är ordet att vara människa bara en lång kamp....Spännande med livet ibland, men det mesta gör så förbannat ont/ Lena

Humlina sa...

Att leva är en mening med hur många meningar som helst i.
Ibland verkar det som om människan ser livet som ett vänt-rum.I väntan på julen,på semestern, på den rätte, på att bli rik,på att bli vacker nog, på att duga, på att våga ..le-va, osv. Livet som jag ser det..är att leva levande liv = skratta mycket och gott, leka,busa,undersöka,älska (livet)Vilket är fritt fram för alla oavsett ålder,yrke,utseende...mm."Dä ska va gött att leva.."

Anonym sa...

Inspirerad och lugn, tycker jag själv. Var ute och gick vid havet i dag efter lunch! Den friska luften och solskenet gjorde att man fick förnyade krafter! Hoppas att du får en trevlig kväll! kram Anna

Jeckan sa...

Funderat på att skriva en funderarbok för vuxna? Det skulle fungera tror jag... Jag, och många med mig, gillar ju i alla fall att läsa dina funderingar på det här internätet =)